Nøddesteg – den ultimative opskrift

Dette skal du bruge:

  • 250 g. blandede nødder eksempelvis valnødder, hasselnødder, sesamfrø, mandler ellers cashewnødder
  • 100 g. finthakket løg
  • 400 g. flåede tomater på dåse
  • 1 æg, sammenpisket
  • 100 g. gruyere ost eller moden cheddar, revet
  • ½ tsk. timian
  • ½ tsk. salvie
  • ½ tsk. mynte
  • 1 spsk. purløg, fint hakket
  • 1 tsk. marmite blandet med 1 tsk. kogende vand
  • 1 tsk. friskpressen citronsaft
  • Lidt peber
  • 1 terning smør til at smøre formen med.

Sådan gør du:

  1. Hæld nødderne i en stegepande ved middel varme. Rist dem og vend nødderne forsigtigt på panden indtil de er gyldne og begynder at dufte. Pas på at de ikke brænder på. Tag panden af varmen og hæld nødderne i en skål og lad dem køle af.
  2. Blend nødderne i en food processor indtil de er fintmalede.
  3. Sæt ovnen på 180 grader. Smør brødformen med smør.
  4. Bland i en stor skål de fintmalede nødder med resten af ingredienserne. Bland dem godt.
  5. Hæld massen ned i formen og bag den i 45 minutter til 1 time indtil nøddestegen er fast og gylden i farven. Lad den køle af og tag den ud af formen.

Skriv en kommentar